• Mon. Dec 4th, 2023

Media Fastaqim

Berita Semasa, Artikel dan Video Nasional

8 maut, puluhan masih tertimbus dalam tragedi tanah runtuh di Batang Kali

Dec 16, 2022
Spread the love

GENTING HIGHLANDS: Sekurang-kurangnya 8 individu maut manakala puluhan lagi masih tertimbus dalam kejadian tanah runtuh yang berlaku di sebuah tapak perkhemahan di Jalan Batang Kali, Gohtong Jaya, pada awal pagi Jumaat.

Bagaimanapun pihak polis masih belum memberikan pengesahan berkaitan identiti mangsa yang maut itu, setakat jam 8 pagi ini.

Difahamkan juga jumlah keseluruhan pengunjung yang berada di tapak perkhemahan itu adalah seramai 79 orang manakala pekerja tapak perkhemahan adalah seramai 15 orang.

Seramai lebih 200 anggota dan pegawai pelbagai agensi seperti bomba, polis dan Angkatan Pertahanan Awam telah berada di lokasi untuk kerja-kerja penyelamatan.

[TERKINI] Dua dilaporkan maut setakat ini, namun polis masih belum sahkan identiti mangsa terlibat dalam kejadian Tanah runtuh di Jalan Batang Kali, Gentinf Highlands. Jumlah mangsa 79 orang, 15 pekerja tapak perkhemahan.

Setakat ini 37 individu berjaya diselamatkan dalam kejadian tanah runtuh di tapak perkhemahan itu, yang terletak berhampiran sebuah ladang organik di Father’s Organic Farm, Gohtong Jaya, Genting Highland.

Afiezy Azaman