• Tue. Sep 26th, 2023

Media Fastaqim

Berita Semasa, Artikel dan Video Nasional

El Ji Bi Tu semakin liar – Ulamak PAS Selangor

Jul 22, 2023
Spread the love

Dewan Ulamak PAS Negeri Selangor menyokong kenyataan Perikatan Nasional Selangor yang mengutuk perlakuan tidak senonoh yang berlaku dalam program Good Vibes Festival 2023

El Ji Bi Ti SEMAKIN LIAR!

  1. Semalam, berlangsungnya persembahan The 1975 di Good Vibes Festival 2023 yang berlangsung di Litar Antarabangsa Sepang.
  2. Persembahan ini dicemarkan dengan tindakan kurang ajar vokalisnya Matty Healy yang tanpa segan silu menunjukkan pelbagai aksi kurang sopan di hadapan peminat. Tindakannya ini membuatkan persembahan konsertnya dihentikan serta-merta.
  3. Matty memang terkenal dengan aksi biadab ketika mengadakan persembahan. Matty didakwa memegang botol arak ketika di atas pentas selain meludah dan melakukan aksi biadab yang sangat bertentangan dengan norma masyarakat Malaysia.
  4. Tidak cukup dengan aksinya yang biadab, Matty juga turut menghina undang-undang Malaysia berkaitan El Ji Bi Ti. Bahkan Matty juga bertindak mencium pemain bass The 1975, Ross Mcdonalds di atas pentas. Sangat kurang ajar!
  5. Perikatan Nasional mengutuk sekeras-kerasnya tindakan Matty ini yang telah mencemarkan norma masyarakat Malaysia. Malah pihak penganjur juga perlu dipertanggungjawabkan kerana tidak peka dengan latar belakang pihak yang membuat persembahan.
  6. Rakyat perlukan masa hadapan yang lebih baik, dan penyelesaiannya itu ada pada Perikatan Nasional.

Ayuh! Undilah PERIKATAN NASIONAL.

Media Penerangan
Perikatan Nasional Selangor

πŸ“Ikuti informasi terkini dari page rasmi dan telegram PNSelangor πŸ‘‡πŸ»

https://t.me/PNSelangor
(Saluran Rasmi Hebahan PNSelangor)