• Fri. Feb 23rd, 2024

Media Fastaqim

Berita Semasa, Artikel dan Video Nasional

Hantu naik Grab di Puncak Alam

Jan 31, 2023
Spread the love

GRAB : Latest TRUE STORY

Tarikh : 28 Januari 2023
Lokasi : Alam Jaya
Masa : 11.15pm

Saya dapat booking customer di Eco Grandeur, area Puncak Alam. Seorang perempuan, rambut panjang, baju vest hitam, tshirt putih, seluar hitam… Tak silap saya dan seingat saya nama yang dia set adalah Patimah. Cara berdialog seperti orang indonesia.

Ketika beliau masuk kekereta saya, bauannya teramatlah busuk… Ye, penampilan cantik, menarik, tetapi sangatlah busuk .. Ini bukan busuk bau kepam atau bau ikan atau peluh, tapi bau dia macam SOMETHING.

Location yang di PIN di apartment kawasan ALAM JAYA. Namun begitu, bila dah sampai dilokasi yang di pin, tempatnya gelap, orang jarang lalu, jadi dia minta untuk anjakkan lagi perjalanan kedalam. Okeyyy… takpe, common sense…

Tapi dah sampai jarak lebih kurang 900 meter ke dalam, sampai ke dalam kawasan yang takde orang, mahupun rumah…

‘Err… cik, betul ke cik lokasi ni cik? Dah jauh ni kedalam… Ke apartment yang last tadi?’

Penumpang tu masih diam, bau busuk dia kekal abadi…

‘Cik, maaf, saya tanya ni… tak boleh masuk dalam lagi ni, dalam tu mana boleh masuk dah? takde rumah pun??!!! Betul ke lokasi cik ni???’

Tanya saya dalam keadaan dah semakin merinding dengan bau busuknya dan wasangka… Saya toleh cermin sisi belakang…

NAH!!! HILANG!!!??? PATIMAH HILANG?!!!! Bau busuk tadi pun ansur2 hilang… !!!??? Apakah??!!!!

Saya tak fikir panjang, tak cakap apa, terus reverse laju, kemudian tekan pedal minyak, pecut selaju yang mungkin…

Darah dah menderau, menggigil tak semena², menggelabah… pecut keluar dari alam jaya sambil bukak kesemua tingkap sebab nak hilangkan bau busuk yang seperti bangkai/mayat…

Sampai dilokasi selamat… Saya bukak apps dan check history untuk buat aduan… Sekali order tu hilang??? Ghaib??!!! Aaaaaaaaaahhhh….

Dah takleh fikir dah otak, balik terus… memang ini pertama kali DEPAN2, DALAM KERETA, Kene ganggu dengan makhluk macamni .. Yang hairannya, makhluk ni advance… Hantu pakai grab?? Serius ah???

Atau mungkin pengamal ilmu hitam saja nak cuba test power dia??? Wallahua’lam…

Serius, saya sampai sekarang masih merinding, seram, dan bingung….