• Wed. Nov 29th, 2023

Media Fastaqim

Berita Semasa, Artikel dan Video Nasional

Inisiatif Pemuda PAS Shah Alam buat edaran bendera Palestin secara percuma dapat sambutan

Oct 12, 2023
Spread the love

SHAH ALAM, 12 OKT 2023 – Petang tadi bertempat di persimpangan UiTM Seksyen 7, Pemuda PAS Shah Alam mengadakan ‘flash mob’ serta edaran bendera Palestin secara percuma sebagai tanda solidariti kepada rakyat Palestin.

Sebanyak 200 helai bendera habis diagihkan kepada pengguna-pengguna jalanraya yang rata-ratanya membunyikan hon untuk menunjukkan sokongan terhadap inisiatif Pemuda-Pemuda PAS Shah Alam.

Menurut Ketua Pemuda PAS Shah alam, Ustaz Aubidillah Fahim Ibrahim, antara objektif edaran bendera diadakan adalah sebagai menyahut seruan Presiden PAS Tan Sri Abdul Hadi Awang meminta orang ramai mengibarkan bendera Palestin di rumah kediaman, premis kedai dan kenderaan bagi menunjukkan sokongan kepada rakyat Palestin yang ditindas.

“Kami mengajak semua untuk bergabung bersama kami dalam solidariti ini, membawa suara keadilan dan kemanusiaan ke pentas dunia, dan membantu menyebarkan kesedaran tentang realiti yang dihadapi oleh saudara-saudara kita di Palestin.” Katanya lagi ketika ditemuramah oleh wartawan Media Fastaqim yang bertugas.

Logo