• Fri. Dec 1st, 2023

Media Fastaqim

Berita Semasa, Artikel dan Video Nasional

“Jangan sibuk urusan parti lain” – Mat Hasan sound AMANAH

May 1, 2023
Spread the love

Hahaha ..

Parti Amanah dibidas supaya tidak masuk campur urusan parti lain kerana parti sendiri pun terpalit ‘tahi’, kata Datuk Seri Mohamad Hasan.

Timbalan Presiden UMNO itu membalas kenyataan dikeluarkan Parti Amanah berhubung isu pengampunan Datuk Seri Najib Razak baru-baru ini dan meminta rakan parti kerajaan campuran itu supaya menjaga keharmonian.

“Itu satu kenyataan yang tak sepatutnya keluar daripada mulut beliau (Khalid Abdul Samad), kalau kita hendak jaga keharmonian (Kerajaan Perpaduan), kita tak cakap macam itu.. jadi elok lah kita kurangkan kenyataan seperti itu kerana ia beri kesan kepada rakan-rakan kita.

“Saya minta supaya kepemimpinan peringkat Barisan Nasional (BN) supaya kita jaga, perkasakan parti, kita boleh kumpulkan kekuatan, kita akan dapat kekuatan yang besar.

“Jadi, jangan heboh pasal orang, jangan heboh pasal parti lain, jangan jaga sangat tepi kain orang, kain sendiri pun banyak lumpur bila basuh,” katanya dipetik laporan BH hari ini.

Terdahulu, Pengarah Komunikasi Amanah, Khalid melalui kenyataan dikeluarkan kelmarin merayu kepada Yang di-Pertuan Agong dan Lembaga Pengampunan supaya menolak permohonan Najib untuk diampun dan dibebaskan dari penjara.

Susulan itu, pemimpin UMNO membidas Khalid dan mendedak supaya meminta maaf atas kenyataan yang disifatkan menyinggung hati sehingga boleh menjejaskan kerajaan campuran yang dibentuk baharu beberapa bulan.