• Sun. Feb 25th, 2024

Media Fastaqim

Berita Semasa, Artikel dan Video Nasional

Jom Ziarah Gereja batal merupakan kejayaan buat umat Islam – Chegubard

Mar 18, 2023
Spread the love

Pertama sekali tahniah diucapkan kepada semua dan ia satu kejayaan Umat Islam Malaysia khususnya dan keseluruhan masyarakat majmuk yang mendokong kontrak sosial dan perlembagaan negara apabila program agensi Impact Malaysia di bawah Kementerian Belia Dan Sukan Malaysia yang mana merekrut remaja bukan kristian untuk dibawa ke Gereja di Kelang bagi perkenalkan Kristian telah di batalkan akhirnya kerana tekanam kita semua. Pengumuman oleh penganjur dan pihak gereja di Kelang tersebut.

Walaupun batal kita akan tetap memantau dengan dekat gereja bernama Church of Our Lady of Lourdes di lokasi:

https://g.co/kgs/HtqPD6

Jelas kita berada di pihak yang benar untuk menentang kegiatan salah guna duit kerajaan bagi buat program jenayah. Menurut artikel 11 perlembagaan negara jelas nyatakan, Islam Agama Persekutuan, semua agama dibenarkan bebas diamalkan tetapi sebarang usaha mempromosikan agama lain dikalangan Umat Islam ialah jenayah.

Namun Anwar Ibrahim tetap nak lindungi kegiatan pluralisma dan liberalisma melampau dengan menfitnah kononnya kita sebagai pihak hilang kuasa yang cuba tiup sentimen kaum dan agama.

Yang salah dan gugat keharmonian ialah Hannah Yeoh namun tidak pelik jika DAp tidak ambil tindakan kerana memamg itu aspirasi DAp. Namun Anwar tidak akan ambil tindakan malah akan cuba membela kerana nyawa jawatannya pada DAp kerana jika DAp tarik sokongan maka dia bakal bergelar PM paling singkat dan gagal dalam sejarah.

Lebih bangsat Anwar terus hina orang miskin kerana konon orang miskin dibayar untuk wujud ketegangan dan buat kekecohan. Wahai Anwar… Ya, rakyat ramai susah sebab kegagalan kamu urus negara tapi jangan fitnah rakyat susah sanggup gadai diri hancurkan negara demi duit. Bangsat, Anwar ni.

Panik dengan pendedahan, 14 Mac 2023 Hannah Yeoh tunjuk kuasa lapor polis konom nak menakutkan dan diamlan saya. 16 Mac 2023 saya telah tampil buat laporan polis semua ke atas Hannah Yeoh kerana fitnah, pembohongan dan jenayahnya.

Faham mungkin kerana tekanan dari Menteri KDN maka polis terpaksa keluar kenyataan hari ini. Ketua Polis Daerah Sentul, 17 Mac nyatakan kononya saya sedang dalam siasatan dijalankan di bawah Seksyen 500 Kanun Keseksaan (kerana fitnah) dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 (kerana penggunaan tidak wajar kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian).

Hakikat sebenar saya tidak dihubungi pun oleh PDRM (IPD Sentul) lagi. Namun hari ini saya dimaklumkan oleh Pegawai Penyiasat bagi laporan polis yang saya buat nyatakan bahawa semua berkaitan kes ini dan bersangkutan tidak disiasat lagi di peringkat IPD sebaliknya akan teris diuruskan oleh Bukit Aman. Saya menunggu dihubungi dan sedia untuk kerjasama.

Kegagalan program bawa remaja ke gereja ini berjaya kita batalkan tentu mereka marah sangat dan pasti menekan pihak berkuasa untuk membalas dendam ke atas saya. Saya yakin pihak polis faham undang undang dan apa yang saya perjuangkan.

Pluralisma dan liberalisma melampu sehingga menyamakan Islam dengan agama lain tidak boleh diterima. Amaran buat Anwar Ibrahim KALAU pun kamu penganut liberalisma dan pluralisma melampau sehingga lelaki kamu boleh, perempuan pun kamu boleh itu hak kamu tetapi jangan rosakkan negara dan rakyat.

Hannah Yeoh perlu ditukar dia tidak sesuai menjadi Menteri Belia dan Sukan kerana terbukti salah guna wang untuk belia dan sulan bagi tujuan jenayah melanggar artikel 11.

Sila klik:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=755821909241262&id=100044403794956&mibextid=Nif5oz untuk butiran penuh laporan polis yang saya buat