• Mon. Dec 4th, 2023

Media Fastaqim

Berita Semasa, Artikel dan Video Nasional

Papagomo ajak akar umbi UMNO sertai PAS, PN

May 17, 2023
Spread the love

SEBAHAGIAN ahli akar umbi yang masih bersama Umno diminta meninggalkan parti itu kerana ia telah hilang matlamat dan tujuan penubuhannya.

Bekas Exco Pemuda Umno, Wan Muhammad Azri Wan Deris berkata Umno ketika ini hanyalah alat politik bagi kepentingan pemimpin parti itu semata-mata.

“Parti politik hanyalah alat untuk mencapai matlamat dan tujuan. Jadi tidak kisah parti politik apa pun yang ada asalkan matlamat dan tujuannya jelas untuk agama, bangsa dan tanah air.

“Jadi saya seru kepada seluruh ahli Umno terutama akar umbi yang ada untuk meninggalkan parti ini. Hijrahlah kepada parti PAS atau sertai PN.

“Atau anda ambil pendirian seperti saya yang tidak menyertai mana-mana parti tetapi menyokong PAS dan PN sebagai ‘kenderaan’ untuk mencapai matlamat dan tujuan demi agama, bangsa dan tanah air,” katanya menerusi hantaran di Facebooknya.

dikenali sebagai Papagomo berkata hari ini orang Melayu tidak lagi menyokong Umno kerana parti itu telah mengkhianati amanah yang orang Melayu berikan sejak tahun 1946.

“Akar umbi Umno juga sudah semakin ramai meninggalkan parti setelah Presidennya, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi mengadai prinsip parti ini kepada DAP,” katanya. – Malaysiapost