• Wed. Jun 7th, 2023

Media Fastaqim

Berita Semasa, Artikel dan Video Nasional

Pendakwah wajib seru kepada politik Islam – Ustaz Dusuki

Oct 27, 2022
Spread the love

1) Sebagai mukmin usahlah terasa hati terhadap celaan dan makian mereka yang tidak memahami agama indah ini, kerana kita bukan yang pertama di caci kerana membawa agama ini, jika ingin terasa hati, Rasullullah lah yang paling layak terasa.

2) Tetapi Allah meneguhkan hati Rasulullah membawa agama Allah ini, Membawa dakwah agama ini melalui jalan berperang, membuka kota kota negara, menghantar pasukan pasukan tentera Islam bagi menyampaikan Islam keseluruh dunia.

3) Di Malaysia kita ini, membawa Islam ini bukan lagi dengan berperang, tetapi menggunakan salah satu jalan dakwah melalui jalan berpolitik. Maka kewajipan berdakwah melalui jalan berpolitik itu menjadi tuntutan kepada setiap para mukmin. Para pendakwah wajiblah menyeru kepada politik Islam yang di gagaskan oleh Rasulullah. Bukan mengharapkan kemenangan sementara sahaja di dunia, bahkan kemenangan sehingga ke akhirat nanti.

4) Jalan politik ini penuh dengan ranjau dan mehnah yang perlu di lalui, para pendakwah agama ini usahlah berpangku lengan mengharapkan kemudahan sebagaimana yang ditunjukkan oleh Rasulullah yang lebih dahsyaf melalui saat di medan perang dahulu. Gigi Gerhamnya patah dan di kelililigi seramai 20 orang pejuang yang sanggup syahid di jalanNya.

5) Zaman kita ini?? aahh.. usah peduli dengan celaan, makian, ugutan dan rintangan itu.. kita di janjikan oleh Allah yang maha penyayang Syurga bagi hambanya yang taat..

Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani
Pengasas Yayasan An Nabawi
Presiden Geng ustaz Malaysia