• Tue. Sep 26th, 2023

Media Fastaqim

Berita Semasa, Artikel dan Video Nasional

Program ‘Back To School’ PAS Shah Alam ringankan beban 100 penerima

Mar 18, 2023
Spread the love

SHAH ALAM, 18 MAC 2023 – Seiring langkah membantu mengurangkan beban keluarga yang kurang berkemampuan, 100 murid sekolah menerima bantuan kelengkapan persekolahan dalam Program ‘Back To School’ anjuran PAS Shah Alam dengan kerjasama NGO/NGI.

Kumpulan sasar yang menerima bantuan berupa Baucer bernilai RM150 juga peralatan sekolah terdiri daripada pelajar sekolah rendah yang tergolong dalam golongan fakir atau orang miskin.

Ketua Pemuda PAS Shah Alam, Ustaz Aubidullah Fahim Ibrahim berkata sebanyak RM16,000 diperuntukan bagi menjayakan program terbabit hasil daripada sumbangan orang and ramai dan tajaan beberapa badan NGO dan NGI.

Katanya lagi, pihaknya sentiasa prihatin dengan keadaan semasa dengan menambahbaik program itu.

Wartawan M’Fast sempat menemuramah beberapa ibu bapa yang mengucapkan terima kasih tak terhingga kerana membantu dalam menghadapi cabaran keadaan ekonomi ketika ini.

Program yang bermula seawal pagi bertempat di Mydin Seksyen 18 Shah Alam berakhir pada jam 12 tengahari juga dihadiri oleh Yang Dipertua PAS Kawasan Shah Alam Ustaz Sukri Omar turut menyampaikan sumbangan kepada penerima yang layak