• Fri. Dec 1st, 2023

Media Fastaqim

Berita Semasa, Artikel dan Video Nasional

Rumah Terbuka Pemuda PAS Selangor bukti kesediaan hadapi PRN

May 21, 2023
Spread the love

SHAH ALAM, 21 MEI 2023 – Bermula dari jam 09:00am Dewan IDCC yang Shah Alam dipenuhi lebih daripada 1000 jentera yang hanya melibatkan sektor Pendidikan dan sektor Tanggungjawab Sosial & Kebajikan Masyarakat dalam program sambutan hari guru dan pemakaian pangkat bagi penjawatan Jabatan Amal Malaysia Negeri Selangor.

Program diteruskan dengan jamuan rumah terbuka Pemuda PAS Selangor seusai tamat Program sesi pagi.

Sesi petang yang bermula jam 2.00pm sudah dilihat petugas dan pimpinan menerima ribuan kehadiran yang mula memenuhi ruangan yang disediakan didalam dewan.

Pelbagai aneka juadah disediakan dan rata-ratanya cukup memuaskan & mencukupi itu diantara respon para pengunjung.

Melihat kepada pemilihan tempat dan persiapan program, protokol yang cukup teratur. saya cukup yakin, program ini dirancang begitu rapi dan teliti serta melibatkan jentera pemuda disemua peringkat.

Kehadiran pimpinan utama Parti dan juga rakan gabungan PERIKATAN NASIONAL dalam Program Rumah Terbuka Pemuda PAS kali ini jelas memperlihatkan bagaimana Sayap Parti ini membina hubungan yang cukup baik dengan pelbagai pihak.

Boleh saya katakan, sambutan rumah terbuka pemuda PAS Selangor kali ini dilihat sebagai bukti persediaan dan kesungguhan bekerja untuk menghadapi PRU negeri dengan begitu jelas.

Bayangkan sayap sebuah parti yang bukan dari kerajaan dapat dan berjaya menganjurkan program sebesar ini dengan cukup teratur serta memuaskan, tanpa menggunakan dana kepentingan rakyat.

insyallah gambaran ini sudah cukup jelas memberi tahu kepada rakyat, pemuda PAS Selangor bersedia untuk bekerja dan berkhidmat dengan mandat Rakyat yang akan diberikan dalam PRU negeri nanti.

Pengurusan organisasi terbaik dalam Kepimpinan ini apabila berjaya menggerakkan jentera 22 Kawasan dengan pembahagian tugasan dalam satu program besar adalah contoh terbaik yang bakal meninggalkan legasi terbaik buat generasi akan datang.

Coretan saya ini sebagai satu sisi pandang dengan gambaran sebagai mantan ketua Pemuda PAS Selangor yang hadir dan melihat kesungguhan kepimpinan tertinggi dewan bersama jentera dibawah. Mereka dikoordinasikan untuk bersama dengan misi dan matlamat secara kolektif.

Pemuda PAS Selangor kalian memang hebat. Tahniah

Oleh: @napi_anakkampong