• Mon. Dec 4th, 2023

Media Fastaqim

Berita Semasa, Artikel dan Video Nasional

Sultan Selangor seru rakyat ganding bahu bina negara, ketepi fahaman politik

Jan 1, 2023
Spread the love

SHAH ALAM, 31 DIS: Duli Yang Maha Mulia (DYMM) Sultan Selangor menyeru rakyat berganding bahu membina kembali negara pascapandemik Covid-19 melalui pemulihan sosial, politik dan ekonomi.

Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj bertitah usaha itu boleh dicapai sekiranya semua pihak mengenepikan fahaman politik dalam menyelesaikan permasalahan yang didepani negara.

“Baginda tidak mahu ada lagi golongan khususnya ahli politik bertelagah sesama sendiri dan mementingkan kepentingan peribadi semata-mata sehingga mengabaikan tanggungjawab masing-masing untuk berkhidmat kepada rakyat.

“Di tahun baharu ini juga Baginda berharap agar rakyat terus mengutamakan keamanan dan keharmonian dan elakkan daripada menyentuh isu sensitif yang boleh memudaratkan ikatan perpaduan sesama kaum,” menurut perutusan Tahun Baharu Baginda di Facebook.

Sultan Sharafuddin dan DYMM Tengku Permaisuri Selangor Tengku Permaisuri Norashikin juga berkenan menzahirkan perutusan Selamat Menyambut Tahun Baharu 2023 kepada seluruh rakyat terutama di Selangor.

“Baginda berdua sentiasa mendoakan agar sekalian rakyat sentiasa berada dalam perlindungan Allah Subhanahu Wata’ala,” tulisnya lagi.